ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΛΑΚΙΑΣ

Εξερευνήστε τις παραλίες του Πλακιά

Παραλία Πλακιά

Η παραλία του Πλακιά είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη, μήκους 1,3 χλμ, και προσφέρει την αίσθηση της άνεσης και του άπλετου χώρου, ικανοποιώντας ταυτόχρονα όλα τα γούστα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για σέρφινγκ και θαλάσσιες καταδύσεις καθώς εκεί λειτουργεί κέντρο θαλασσίων καταδύσεων. Η παραλία είναι αμμώδης και άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους και διαθέτει επίσης αρκετό χώρο για πάρκιγκ.

Παραλία Σούδας

Η παραλία της Σούδας είναι μία μεγάλη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά που βρίσκεται μόλις 3 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο μιας μικρής καταπράσινης κοιλάδας την οποία διατρέχει ποταμός Φοίνικας. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, μερικές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλία Αμμούδι

Η παραλία Αμμούδι ή Μεγάλο Αμμούδι είναι μία οργανωμένη αμμουδερή παραλία 7 χλμ περίπου ανατολικά από τον Πλακιά. Η χοντρή λευκή άμμος και τα καθαρά καταγάλανα νερά της παραλίας, θα σας εντυπωσιάσουν. Η παραλία είναι επίσης ιδανική για καταδύσεις καθώς στην παραλία λειτουργεί και σχολή.

Παραλία Δαμνόνι

Η παραλία Δαμνόνι βρίσκεται 5 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία είναι σχετικά μεγάλη με όμορφα γαλαζοπράσινα νερά και χοντρή υπόλευκη άμμο. Πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, θαλάσσια σπορ, σχολή κατάδυσης, ταβέρνες, snack bars, ξενοδοχεία κλπ.

Παραλία Σχοινάρια

Η παραλία Σχοιναριά ή Σκινάρια βρίσκεται 7 χλμ από τον Πλακιά. Είναι μία οργανωμένη παραλία με άμμο, ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά. Για τους λάτρεις των καταδύσεων η παραλία αυτή είναι ιδανική καθώς ο πλούσιος βυθός της προσφέρεται για εξερεύνηση. Εκεί θα βρείτε και σχολή καταδύσεων.

Παραλία Πρέβελης

Η παραλία Πρέβελη βρίσκεται περίπου 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά και είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της Νότιας Κρήτης. Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο του Μέγα Ποταμού που μεταφέρει τα νερά του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού και του Φρατιανού Φαραγγιού. Στις όχθες του ποταμού σχηματίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, στην έξοδό του οποίου σχηματίζεται μια αμμουδερή παραλία με βοτσαλωτό βυθό.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER