ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Πλακιάς - Ρέθυμνο Αξιοθέατα

Στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, που μεταφέρει τα νερά του Κουρταλιώτικου φαραγγιού, σχηματίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, μετά από το φοινικόδασος στο Βάι. Στην έξοδο του ποτάμιου σχηματίζεται μια όμορφη παραλία με ανοιχτόχρωμη άμμο, με βοτσαλωτό βυθό και πολύ δροσερά νερά. Η παραλία της Πρέβελης είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του Ρεθύμνου με χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.

Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού κάνοντας μία μοναδική βόλτα με τα πόδια μέσα από τα φοινικόδεντρα και ανηφορίζοντας το υπέροχο φαράγγι.

Στη Πρέβελη μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο ή μηχανή, ξεκινώντας από τον Πλακιά, προχωρήστε προς Μονή Πρέβελη. Θα φτάσετε σε ένα πλάτωμα, όπου θα παρκάρετε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας και μετά με τα πόδια θα ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία. Περίπου 20 λεπτά περπάτημα.

Για πιο σύντομα, θα ακολουθήσετε ένα χωματόδρομο που οδηγεί στο Δρυμισκιανό Αμμούδι και από εκεί πεζοί πλέον θα ακολουθήσετε το μονοπάτι που σε 5 λεπτά σε οδηγεί στην παραλία.

Αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο ή σας αρέσουν οι βόλτες με τα καραβάκια, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με καραβάκι από τον Πλακιά και την Αγία Γαλήνη για την παραλία της Πρέβελης.

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER